Twitter Messages

Menstruatiepijn minder na behandeling met PEA-polydatin tabletten

Menstruatie pijnen behandelen met natuurlijk middel PEA-polydatin tablettenMenstruatiepijnen kunnen heel erg heftig zijn en veel vrouwen krijgen er elke maand weer mee te maken. Het spreekt voor zich dat menstruatiepijn heel erg vervelend is, maar in sommige gevallen is de pijn zelfs zo erg dat de dagelijkse gang van zaken er door belemmerd wordt. Er zijn wel pijnstillers die werken, maar het nadeel is dat die gepaard gaan met vervelende bijwerkingen, zoals maagstoornissen. Alleen al door dat soort pijnstillers sterven er per jaar 500 mensen in Nederland door die bijwerkingen.

Sinds 2011 is er echter een alternatieve pijnstiller te verkrijgen voor vervelende menstruatiepijnen in de vorm van het supplement PEA-polydatin tabletten. 

PEA-polydatin tabletten bestaat uit twee natuurlijke stoffen, de stof palmitoylethanolamide, beter bekend als PEA tabletten, en polidatine, een stof uit druivenschillen. Deze laatste stof is een zogenaamd resveratrol, dat zijn stoffen met beschermende eigenschappen.

Palmitoylethanolaminde en politadine brengen samen het overactieve baarmoeder- en zenuwweefsel tot rust. Het werkingsmechanisme van deze pijnstiller sluit helemaal aan op de pijnstillende mechanismen die ons eigen lijf uitgewerkt heeft. 

Daarom zijn er ook geen noemenswaardige bijwerkingen van dit middel. Wel duurt het enkele dagen tot weken (dat verschilt per persoon) tot het effect duidelijk merkbaar is.

Onderzoekers en gynaecologen, die verbonden zijn aan een Italiaanse universiteit hebben het effect van PEA-polydatin tabletten onderzocht. Gedurende 6 maanden zijn 40 jonge vrouwen, die allen leden aan hevige menstruatiepijnen met PEA-polydatin tabletten behandeld. De dagelijkse dosering bestond uit tweemaal 400 mg per dag. Van alle deelneemsters was 70% erg blij met de resultaten.

Chronic Pain Coalition on facebook Chronic Pain Coalition on Twitter