Twitter Messages

Natuurlijke Behandeling Chronische Pijn

link naar YouTube.com, video door Chronic Pain Coalition

De natuurlijke behandeling van chronische pijn krijgt de laatste jaren meer aandacht, voornamelijk omdat patiënten zoeken naar behandelingen tegen de pijn met minder of geen bijwerkingen. Behandeling van veel vormen van chronische pijn is nu mogelijk via een aantal supplementen, vitamine D3 en lokale pijnstillende crème's. Het geven van sufmakende en maagbeschadegende pijnstillers is nu niet meer noodzakelijk.

Het Instituut van Neuropathische Pijn in Nederland is koploper in de ontwikkeling van een behandelprotocol voor artsen en therapeuten die patiënten met chronische pijnen willen behandelen met goede effectiviteit en minimale of geen bijwerkingen.

Delen van het behandelprotocol van het instituut zijn de laatste jaren voor artsen en therapeuten gepubliceerd in een groot aantal Nederlands-talige en Engels-talige artikelen. Veel van die artikelen zijn verschenen in vakbladen voor anesthesiologen en pijnbehandelaars.

In de periode 2010-2012 zijn op een aantal internationale congressen in Italië, Duitsland en ook op congressen en bijeenkomsten in Nederland door de artsen van het instituut voor neuropathische pijn voordrachten gegeven. De voordracht op het Italiaanse congres voor pijnbehandelaars is hier als filmpje te zien. Die voordracht ging over een van de pijlers van het behandelprotocol, de natuurlijke en lichaamseigen pijnstiller palmitoylethanolamide (PEA).

Behandelprotocol chronische pijn: vitamine, supplement en crème

Het behandelprotocol heeft 3 vaste pijlers:

  1. Voldoende vitamine D3, tenminste 1000 IE per dag en tijdens de donkere dagen liefst 2000 IE per dag.
  2. Totaal per dag 600-1200 mg van het natuurlijke supplement palmitoylethanolamide (PeaPure); eerste 6 weken 1200 mg per dag
  3. Lokale pijnstillende crème's volgens het protocol dat staat op www.stopdepijn.com

Met dit simpele basis protocol krijgen we veel patienten met chronische pijnen uit de rode cijfers, zonder bijwerkingen.

 

Chronic Pain Coalition on facebook Chronic Pain Coalition on Twitter